2022 Fushata

banner eu

Shkarkoni, lexoni dhe shpërndajeni!

 

Ne kemi përgatitur materiale edukative. Do të gjeni këshilla të dobishme.

 

Mos ngurroni t'i shkarkoni këto dokumente dhe t'i ndani ato me familjen, miqtë, kolegët tuaj...

 

Njerëzit po udhëtojnë në zyrat tuaja, sallonet, korridoret, klubin shëndetësor, dyqanet, dhomat e pritjes?

 

Shkarkoni dhe printoni këtë poster.

poster 1
poster 3
poster 4
poster 2

Puna juaj do t'ju çojë të shihni, prekni ose kujdeseni për lëkurën e klientëve tuaj? Mos humbisni jashtë rrezikut.

 

Shkarkoni broshurën dhe mësoni se si të zbuloni lezionet në rrezik.

 

eu1
eu2

Parandalimi i kancerit të lëkurës

Kanceri i lëkurës është një nga kanceret më të zakonshme në botë. Lajmi i mirë është se zakonisht është i trajtueshëm nëse zbulohet herët - dhe ka gjëra që mund të bëjmë për ta parandaluar atë.

Jini gjithmonë të mbrojtur nga dielli

Shmangni ekspozimin e panevojshëm.

Kërkoni hije ku të jetë e mundur dhe shmangni diellin e verës në mes të ditës.

sun icon

Vishni veshje mbrojtëse

Përfshini ngjyra të errëta, mëngë të gjata, një kapelë me strehë të gjerë dhe syze dielli të vlerësuara me rreze UV.

Për fëmijët, kërkoni veshje me mbrojtje të integruar nga dielli.

clothes icon

Aplikoni krem kundër diellit

Kontrolloni që i juaji të ketë një faktor të lartë mbrojtjeje ndaj rrezeve UVA dhe UVB.

Mos harroni se kremi kundër diellit hyn në fuqi rreth gjysmë ore pas aplikimit të tij dhe zgjat vetëm dy deri në tre orë.

uv icon

Mbroni fëmijët

Fëmijët janë në rrezikun më të madh të problemeve shëndetësore afatgjata që lidhen me ekspozimin e pasigurt të diellit.

Loja jashtë është e rëndësishme, por nuk duhet ta lini kurrë një fëmijë të digjet nga dielli.

baby icon

Kontrolloni lëkurën tuaj për pika që:

 

  • Ndryshoni madhësinë, ngjyrën dhe/ose formën
  • Dukej ndryshe nga pjesa tjetër (shenja "Rosa e shëmtuar")
  • Janë asimetrike ose kanë kufij të pabarabartë
  • Ndjeheni të ashpër ose me luspa (ndonjëherë mund të ndjeni lezione para se t'i shihni ato)
  • Janë me shumë ngjyra
  • Janë kruarje
  • Kanë gjakderdhje ose rrjedhje
  • Shiko perly
  • Dukej si një plagë, por nuk shërohet

 

Nëse shihni dy ose më shumë nga këto shenja paralajmëruese, mos e vononi. Vizitoni mjekun tuaj menjëherë.