Kontrolloni për kancerin e lëkurës

Kanceri i lëkurës mund të shërohet.

 

Në fakt, është kanceri më i lehtë për t’u kuruar, me kusht që të diagnostikohet dhe trajtohet sa më shpejt.

 

Për të mundësuar këtë trajtim të hershëm, është thelbësore që të dini shenjat e kancerit të lëkurës. Kanceri i lëkurës mund të shihet, kështu që duhet të kontrolloni rregullisht lëkurën tuaj për të monitoruar çdo ndryshim.

 

Të gjithë duhet të jenë të njohur me sipërfaqen e lëkurës së tyre dhe të kryejnë vetë-ekzaminime të rregullta. Nëse identifikoheni me ndonjë nga faktorët e rrezikut të kancerit të lëkurës, duhet të kontrolloni lëkurën tuaj një herë në muaj, keshtu që mund të monitoroheni rregullisht për një check up nga një dermatolog.

 

Kanceri i lëkurës nuk kurohet nëse injorohet, dhe nëse përparon, mund të shkaktojë  komplikime dhe madje edhe vdekje në rastin e melanomes malinje. Klikoni në lidhjet më poshtë për të mësuar se si të kontrolloni lëkurën tuaj për lezione të dyshimta.

 

check your skin