Njihni fototipin e lëkurës tuaj

Lëkura juaj identifikohet nga disa karakteristika, sikurse ngjyra e flokëve apo ngjyra e lëkurës. Lëkura klasifikohet në 4 fototipe kryesore:

espalda 01ld

Fototipi 1

 

 • Lëkurë e zbehtë me shumë quka 

 • Flokë të kuqe apo të verdha

 • Sy blu apo jeshile

 • Lëkura është shumë e ndjeshme nga dielli, gjithmonë digjet dhe nuk nxihet kurrë

 • Përdoni një locion nxirës nëqoftëse doni të nxiheni 

espalda 02ld

Fototipi 2

 

 • Lëkurë e zbehtë por pak më e errët se fototipi  

 • Flokë të verdhë apo të lajthi

 • Sy blu

 • Lëkura është shumë e ndjeshme nga dielli, nxihet ngadalë dhe digjet por rrallë

espalda 03ld

Fototipi 3

 

 • Lëkurë pak më e errët

 • Flokë bjondë të errët apo kafe

 • Ngjyra të ndryshme sysh

 • Lëkura është pak e ndjeshme ndaj diellit, nxihet menjëherë dhe shpejt, nxirja zgjat gjatë

espalda 04ld

Fototipi 4

 

 • Lëkurë kafe e hapur

 • Flokët janë ngjyrë kafe e zezë apo të zinj

 • Sy me ngjyrë të errët

 • Lëkura është nxihet menjëherë dhe shumë, nxirja zgjat shumë kohë