Dermatofibroma

Select another type of benign lesion:

Dermatofibromat janë lezione fibrotike beninje, të cilat paraqiten si të forta, depresive ose të ngritura, që variojnë në madhësi nga disa milimetra deri në disa centimetra në diametër. Zakonisht janë kafe, por herë pas here mund të shfaqen në ngjyrë rozë.

 

Dermatofibromat më shpesh gjenden në pjesët e poshtme të një trupit, megjithëse ato mund të ndodhin kudo.

 

Shpesh ata janë diagnostikuar gabimisht si cista ose nevi melanocitike. Për të diagnostikuat dermatofibromen klinikisht mjafton me dy gishtërinj të shtypim anët e saj dhe në mes të lezionit formohet një depression i lehtë. Kjo quhet shenja e pinching.

 

dermatofib s

Galeri