Lista e kontrollit para takimit

Mjeku ose dermatologu juaj do të ketë nevojë për shumë informacione për të bërë një diagnozë të saktë të çdo lezioni të dyshimtë. Nëse mund të shkoni në takimin tuaj të përgatitur me këtë informacion, do ta ndihmoni mjekun tuaj të bëjë një diagnozë të informuar më shpejt. Kudo që është e mundur, ia vlen të merrni çdo material mbështetës që keni, për shembull fotografi të lezionit që tregojnë çdo ndryshim në të me kalimin e kohës.

 

Mendoni për përgjigjet tuaja për pyetjet e mëposhtme:

 

  • Kur u shfaq lezioni?

  • A është shfaqur spontanisht apo ka pasur një nishan ekzistues në vend?

  • A keni ndonjë lezion tjetër të dyshimtë?

  • A keni një histori familjare të kancerit të lëkurës dhe, nëse po, çfarë llojesh?

  • Keni pasur shumë ekspozim në diell në të kaluarën? Ose ekspozimi në fëmijëri që rezultoi në djegie me flluska nga dielli, apo ekspozimi kronik si i rritur gjatë kohës së lirë ose në punë?

  • A dhemb apo kruhet? A ka rrjedh gjak apo ka rrjedhur?

  • Çfarë ju bëri të mendonit se ishte e dyshimtë?

 

what to do 2