Det er ikke til å komme unna at tenåringer føler et press for å se bra ut.  Selv om mange unge er klar over at overdreven soling er skadelig, velger de likevel "skjønnhet” foran fornuft.


Og det samme gruppepresset fører til at mange ungdommer bruker solarier, som utsetter dem for skadelig UV-stråling, som faktisk kan være 15 ganger sterkere enn UV-stråler fra sola.

 

Hvis det er så viktig for en ungdom å få farge, er selvbruningskremer et godt alternativ.  De kan gi huden den samme naturlige brunfargen, uten å utsette huden for farlige UV-stråler.


Prøv å gjøre solkrem til en naturlig del av rutinene for ungdommen når han/hun skal ut – ha alltid solkrem tilgjengelig hjemme eller i skolesekken/bagen.

 

Det er ikke lett å få en ungdom til å bruke solhatt eller lue eller til å dekke seg til når han/hun er ute.  Den beste metoden er kanskje å ta dem med ut på shopping selv, slik at de får velge de klærne eller hodeplaggene de ønsker selv.  Bruk av solbriller er som regel ikke like vanskelig å få til, men det er viktig å passe på at de har et par som har god UV-beskyttelse.

 

teenagers