Njihni fototipin e lekures tuaj

Lekura juaj identifikohet nga disa karakteristika, sikurse ngjyra e flokeve apo ngjyra e lekures. Lekura klasifikohet ne 4 fototipe kryesore:

espalda 01ld

Fototipi 1:

 

 • Lekure e zbehte me shume quka

 • Floke te kuqe apo te verdha

 • Sy blu apo jeshile

 • Lekura eshte shume e ndjeshme nga dielli, gjithmone digjet dhe nuk nxihet kurre

 • Perdoni nje locion nxires neqoftese doni te nxiheni 

espalda 02ld

Fototipi 2:

 

 • Lekure e zbehte por pak me e erret se fototipi  

 • Floke te verdhe apo te lajthi

 • Sy blu

 • Lekura eshte shume e ndjeshme nga dielli, nxihet ngadale dhe digjet por rralle

espalda 03ld

Fototipi 3

 

 • Lekure pak me e erret

 • Floke bjonde te erret apo kafe

 • Ngjyra te ndryshme sysh

 • Lekura eshte pak e ndjeshme ndaj diellit, nxihet menjehere dhe shpejt, nxirja zgjat gjate

espalda 04ld

Fototipi 4:

 

 • Lekure kafe e hapur

 • Floket jane ngjyre kafe e zeze apo te zinj

 • Sy me ngjyre te erret

 • Lekura eshte nxihet menjehere dhe shume, nxirja zgjat shume kohe