Euromelanoma.eu

Rreth Euromelanomas

 

Qellimi i Euromelanomes eshte te promovoje dhe shperndaje informacion mbi parandalimin e kancerit te lekures, diagnozes se hershme dhe trajtimit. Ne drejtohemi nga nje rrjet dermatologesh Europiane te cilet zemergjeresisht i dedikojne kohen e tyre kesaj kauze.

 

FAQJA KRYESORE

 

Qellimi i Euromelanomes eshte te promovoje dhe shperndaje informacion mbi parandalimin e kancerit te lekures, diagnozes se hershme dhe trajtimit. Ne drejtohemi nga nje rrjet dermatologesh Europiane te cilet zemergjeresisht i dedikojne kohen e tyre kesaj kauze.

Aktivitetet tona jane fokusuar qe te arrijne te kene vemendjen e tre aktoreve kryesore: publikut te gjere, komunitetit shkencor dhe politikberesve Europiane dhe Kombetare.

 

Per publikun: nepermjet websit-it te Euromelanomes (i cili eshte vizituar prej me shume se 1 milion vete) dhe nje fushate ndergjegjesimi publiku vjetore, ne promovojme njohurite e pergjithshme mbi kancerin e lekures, parandalimin, zbulimin e hershem dhe trajtimin e tij. Keto aktivitete arrijne kulmin e tyre ne nje screening publik gjate nje dite te vetme te quajtur “Euromelanoma Screening Day”. Rreth 450.000 vete kane perfituar ekzaminim falas te lekures gjate kesaj dite.

 

Per dermatologet dhe komunitetin me te gjere mjekesor, ne menyre te rregullt ne ndajme njohuri, praktika me te mira nepermjet publikimeve shkencore ne menyre qe te permiresojme kujdesin ndaj pacienteve me kancer te lekures.

Per qeverisjen, ne organizojme evente speciale ne menyre qe trajtimi i kancerit te lekures te njihet dhe mbeshtetet nga sistemi shendetsor dhe politikat perkatese.

 

Qe prej dites se themelimit ne 1999 nga gjashte dermatologe (T. Maselis, M. van Daele, C. Pirard, V. del Marmol, B. Richert, dhe  K. de Boulle) Euromelanoma eshte perhapur ne menyre te shpejte ne kontinent dhe sot eshte aktive ne 33 vende.

 

Related videos

Ka mundesi qe s’eshte asgje

 

Nje video e shkurter nga Euromelanoma rreth nevojes per te kontrolluar nevuset e dyshimta. Po, ka mundesi qe “s’eshte asgje” por eshte gjithmone mire ta kontrolloni tek nje dermatolog.

 

Kontrolloni per melanomen malinje ne dy minuta

 

Kjo video tregon sa sa vdekjeprurese eshte kjo semundje ne tre hapa te thjeshte.

 

 

Our last campaigns

 

EUROMELANOMA is the official skin cancer prevention campaign from EADO.