Gjerat qe duhet te pyesni mjekun tuaj

Pavaresisht rezultatit te konsultimit me doktorin tuaj, eshte mjaft e rendesishme qe ju te mesoni sa me shume rreth situates ne te cilen jeni. Sa me mire e kuptoni diagnozen tuaj, aq me shume do keni ne kontroll situaten e patologjise tuaj.

 

Pyetjet e meposhtme mund te jene te nevojshme gjate takimit tuaj.

 

  • Cila eshte diagnoza dhe implikimet e saj?

  • Neqoftese eshte i nevojshem trajtimi, cilat jane opsionet e mundshme?

  • Cfare trajtimi rekomandon mjeku dhe pse?

  • Cilat jane mundesite e nje trajtimi te suksesshem?

  • Neqoftese trajtimi del me sukses, sa mundesi ka rekurenca?

  • Sa shpesh duhet te kontrollohem?

  • Cfare ndjekje te metejshme duhet te bej?

  • Duhet te ndryshoj menyren time te jeteses? Dhe neqoftese po, cfare duhet te ndryshoj?

  • Cfare lloj suporti psikologjik eshte i mundur?

 

Mbani mend, nuk ka asnje problem neqoftese I kerkoni mjkeut tuaj te perserise disa here dicka qe nuk e keni kuptuar, ne menyre qe ta kuptoni  drejt. Gjithashtu merrni ne konsiderate te keni me vete nje nje pjesetar te familjes apo nje mik me ju gjate takimit me mjekun.

 

what to do 3