Over Euromelanoma

Euromelanoma heeft tot doel objectieve info over kankerpreventie te delen. We worden gestuurd door een netwerk van Europese dermatologen die hieraan op vrijwillige basis samenwerken.

 

Onze activiteiten zijn gericht aan 3 groepen die er belang kunnen bijhebben: het groot publiek, de wetenschappelijke gemeenschap, en de Europese en nationale beleidsmakers.

 

Voor het groot publiek hebben we de website (Euromelanoma.org )- deze werd reeds door meer dan 1.000.000 mensen bezocht -en de jaarlijkse campagnes. We promoten het begrijpen van huidkanker, haar preventie, en vroegtijdige opsporing. Deze activiteit kent zijn hoogtepunt in de publieke screeningsdagen. Tot op heden werden zo'n ruim 450.000 mensen kosteloos nagekeken op huidkanker.

 

Voor dermatologen en gezondheidswerkers publiceren we regelmatig wetenschappelijke publicaties met als doel de zorg voor huidkanker patiënten te verbeteren.

 

Voor de overheden organiseren we speciale evenementen om te bekomen dat de behandeling en preventie van huidkanker de nodige ondersteuning vindtSedert het ontstaan van de organisatie in 1999 door 6 Belgische dermatologen (T. Maselis, M. van Daele, C. Pirard, V. del Marmol, B. Richert, and K. de Boulle), spreidde Euromelanoma zijn actiegebied snel uit over het continent en is nu actief in 33 landen.

 

Onze taskforce bestaat uit 6 vrijwillige dermatologen: Dr Thomas Maselis, Professeure Véronique del Marmol, Dr Harm van der Endt, Dr Nathalie Rooseleer, Dr Bernadette Blouard en Dr Samira Baharlou.