Het is een feit dat tieners onder druk staan er op een bepaalde manier uit te zien.Ondanks ze de gevaren van het zonnen en bruinen kennen, doen ze toch hun best zich aan te passen en een bruin kleurtje te krijgen.

 

Helaas leidt deze druk tot het gebruik van zonnebanken, waarbij ze aan UV-stralen worden blootgesteld die 15 keer intensiever kunnen zijn dan de UV-stralen van de zon.

 

Als ze dan toch bruin moeten zien, dan wordt voorlichting over zelfbruinende crèmes (‘selftan’) belangrijk. Ze kunnen de gewenste natuurlijke kleur zelf nabootsen zonder blootstelling aan gevaarlijke UV-stralen.

 

Probeer het aanbrengen van een zonnecrème deel te laten maken van de dagelijkse routine door zonnecrèmes direct beschikbaar te houden in uw huis, op school of in hun sporttas.

 

Het is niet gemakkelijk om uw tieners buiten altijd een hoed/pet en bedekkende kleding te laten dragen. De beste strategie is ze mee te nemen bij het winkelen en hen zelf deze hoed en kleding te laten kiezen. Het dragen van een zonnebril is over het algemeen geen probleem, maar moedig hen wel aan een zonnebril met voldoende UV-bescherming te kiezen.
 

 

teenagers